Declaratii politice ale ministrului educatiei Daniel Funeriu… un nou partid, Alba ca Zapada!!!

Posted: 12 Februarie 2011 in absurdul in Ro, politică fără subiect

Funeriu: “Un nou partid? La întrebarea asta va voi putea raspunde dupa congresul PDL”
[b]Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, crede ca aparitia unui nou partid pe scena politica romaneasca, asa numitul „Alba ca Zapada”, este conditionata momentan de deciziile care se vor lua la congresul PD-L.[/B]Potrivit acestuia, partidul trebuie sa se reformeze si sa se modernizeze in continuare, iar acest lucru poate fi facut numai de oamenii care au aratat ca pot face asta.

De asemenea, democrat liberalul sustine ca „mostenitorul” lui Traian Basescu in PD-L nu exista inca, el trebuie construit in asa fel incat sa fie capabil sa preia mandatul de presedinte si sa fie apt sa consolideze fundatiile statului modern pe care le-a pus actualul sef al statului.

Daniel Funeriu a mai spus, intr-un interviu acordat Blogary ca modernizarea o putem face printr-un apel catre elite. Despre alianta nou formata de Opozitie, ministrul Educatiei marturiseste ca PD-L nu ar trebui sa fie ingrijorat luand in considerare ca USL „este raspunsul la ceea ce a facut PD-L”.

„Crearea unui partid este un efort enorm si ceva ce poate aduce multa noutate. In acest moment cred ca ne indreptam spre un sistem bipolar si este foarte bine asa. Cand se va infiinta Alba ca Zapada? Cred ca acest raspuns voi fi capabil sa vi-l dau dupa congresul PD-L, restul sunt speculatii nefundamentate de viata politica reala”, a declarat acesta.

[b]Daniel Funeriu apreciaza ca principalul atribut al partidului din care face parte este stabilitatea, si „indiferent de echipa care va castiga la Congres, va ramane un partid unit. „[/B]Cred ca PD-L este un partid solid care respecta democratia interna. In Romania foarte multi oameni au vorbit despre reforma, dar putini au facut-o. Eu nu fac parte din cei care vorbesc despre reforma, ci din cei care fac reforma: Legea Educatiei, tot ceea ce s-a intamplat in sistem si mai ales ceea ce se va intampla de acum incolo. Sansele de modernizare ale PD-L-ului? PD-L trebuie sa decida, de fapt, daca va face ca celelalte partide: sa vorbeasca despre reforma sau va face ceea ce trebuie ca sa faca aceasta modernizare. Daca vrei sa faci asta trebuie sa o faci cu oameni care fac reforma in domeniile pe care ei le-au gestionat”, a mai spus acesta.

[b]Daniel Funeriu reitereaza ideea ca PD-L trebuie sa faca clar distinctia intre oamenii care vorbesc despre reforma si oamenii care o fac. „[/B]Unicul parametru dupa care poate fi judecat un om public este ceea ce a facut cat timp a fost in acea functie… V-ati fi imaginat o actiune ca cea din vami in perioada PSD? Eu nu…Daca pornim de la premisa ca PD-L trebuie sa devina partid modern trebuie sa acorde incredere si oamenilor care au facut ceva”, a mai declarat ministrul Educatiei.

Funeriu: Trebuie sa facem un apel catre elite
Daniel Funeriu crede ca exista un pacat originar al democratiei romanesti: „si-a inceput viata cu un apel catre lichele”, iar asta trebuie sa se schimbe.

„Cred ca exista un pacat originar al inceputului de democratie romaneasca, cel putin la nivel conceptual: noi ne-am inceput viata in democratie cu un apel catre lichele. Ce ne-am fi asteptat? Ca lichelele sa se retraga asa serafic, in liniste, cerandu-si scuze pentru ce au facut in trecut si sa spuna: acum va lasam locul voua? Cred ca e momentul sa facem un apel catre elite, daca vrem intr-adevar sa dam forta modernizarii. Cred ca aceste elite trebuie sa aiba curajul sa se exprime si nu doar sa ramana intr-un turn de fildes; sa isi ia destinul politic in serios. Cred ca am ajuns in acest moment”, a mai spus acesta.

[b]Funeriu: Basescu a provocat adevarata ruptura de trecut[/b]Daniel Funeriu a vorbit si despre persoana care ar putea sa il inlocuiasca pe Traian Basescu in PD-L.

„Trebuie sa gandim cu multa atentie. Traian Basescu a impus in primul mandat de presedinte si la inceputul celui de-al doilea adevarata ruptura de trecutul izvorat din comunism. El este un presedinte care a facut ruptura cu trecutul si a pus fundatiia a ce inseamna un stat modern. Odata ce nu va mai fi presedintele Romaniei cred ca va fi nevoie de un presedinte care sa consolideze acest lucru.

Cred ca problema inlocuirii ca lider politic in fruntea PD-L, a lui Basescu, trebuie sa porneasca de premisa: cum trebuie sa arate un presedinte bun pentru Romania?; dar pe de alta parte sa aiba si abilitatea si stilul politic care sa ii permita sa si castige aceasta lupta. Acum nu exista o asemenea persoana. Cred ca acest om trebuie construit, nu am crezut niciodata in generatii spontane. Inlocuitorul lui Basescu trebuie cautat, selectat si construit”, a conchis Funeriu.

http://blogary.ro/2011/02/funeriu-un-nou-p…-congresul-pdl/
atentie interviul este dat din ministerul educatiei!!! de are timp de politica … va spun eu este in carti!

[B][b]Precizare: Interviul e filmat cu telefonul mobil, de o studentă la clasice (latina/greaca veche).[/B][/B]in loc sa faca politica educatiei… Funeriu asa cum previzionam se apuca de politica! … vezi schimbarea imaginii sale si ascensiunea sa din ultimele luni … vom vedea.
…cred ca vom asista la miscari abile pe scena politica din Ro.
(oricum cele mai tari declaratii politice ale domnului ministru de pana acum).
…filmele sunt postate si pe http://www.youtube.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s