Misterul carti pe care “nimeni nu o poate citi“ – manuscrisul Voynich incepe a fi descifrat(galerie foto)- Codul lui DaVinci!!!

Posted: 11 Februarie 2011 in din massmedia internationala

Această prezentare necesită JavaScript.

Misterul carti pe care “nimeni nu o poate citi“ – manuscrisul Voynich incepe a fi descifrat(galerie foto)

 manuscrisul Voynich  complet vezi

http://www.google.ro/images?hl=ro&biw=1276&bih=627&wrapid=tlif129745019967011&q=poze+manuscrisul+Voynich&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=2YRVTeiSGsf4sgbH2qDhDA&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCIQsAQwAA

O scriere misterioasa intr-un alfabet necunoscut si fara corespondent in istorie, imagini ale unor plante inexistente pe Terra, semne zodiacale complexe si siluete feminine scaldandu-se in bazine diforme, pline cu un lichid ciudat, acestea sunt doar cateva dintre elementele care i-au determinat pe cercetatori sa declare manuscrisul Voynich drept cel mai bizar document descoperit vreodata.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Arizona au rezolvat una dintre cele mai mari mistere ale sale: “Cand a fost scrisa aceasta carte?”, precizeaza <a href=” http://www.physorg.com/news/2011-02-experts-age.html” target=”_blank”>Physorg</a>.

Manuscrisul Voynich prin scrierea sa neinteligibila si ilustratiile ciudate au sfidat orice incercare de a intelege semnificatia lor.

Foto1

Acest volum un adevatat „Code DaVinci”, avand ilistratii complicate, diagrame astronomice si figuri umane  ciudate reprezinta un adevarat puzzle, motiv pentru care este considerat sic el mai misterios manuscris descoperit.

Foto2

Manuscrisul descoperit in 1912 de catre Wilfrid Voynich, in apropiere de Roma, este detinuta in present de biblioteca Beinecke Rare Book and Manuscript Library de la Yale University din New Haven, Connecticut SUA, sub numărul de catalog MS 408, incepand din 1969.

Voynich  si-a dedicat restul vietii sale pentru descoperirea misterului originii si descifrarii acestei carti.

Folosind spectroscopia de masa si analizand urmele de carbon 14 din probe(datare izotopica) cercetatorii americani au reusit datarea exacta a cartii.

Foto 3

Astfel ipotezele originii si datarii anterioara a acestei carti sunt spulberate din nou de specialistii in domeniu.

Cele 232 de pagini ale manuscrisul avand un text scris fara greseli, impecabil suscita in continuare cercetatorii pentru descifrarea misterului acestei carti.

Foto4

motivatie postare pe blogul meu

si daily mail a scris despre… ( am dorit sa-l public ca articol, inca de ieri)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s