O sursa necunoscuta de energie aflata la mai putin de 3.000 de ani lumina bombardeaza Terra

Posted: 4 februarie 2011 in astronomie/astrofizică, fizica cuantica, fizica gaurilor negre, Fizica particulelor elementare

 

O sursa necunoscuta de energie aflata la mai putin de 3.000 de ani lumina bombardeaza Terra

Energii de miliarde de eV cauzate de o sursa necunoscuta de energie incita spiritele specialistilor in domeniu, …modelul standard falimentar?!…

Oamenii de stiinta incearca sa afle care este sursa unui “surplus neasteptat de electroni din razele cosmice cu energie foarte mare” descoperit in zona Antarcticii. Conform ipotezelor avansate, acestia provin fie de la un obiect necunoscut situat relativ aproape de Pamant, fie sunt rezultatul ciocnirilor dintre particulele de materie neagra. Observatia a fost facuta cu ajutorul unui instrument care s-a ridicat la o altitudine de aproximativ 40 de kilometri deasupra Antarcticii. Cu o energie de 300-800 miliarde de electroni-volti, “surplusul” de electroni “nu poate fi explicat prin modelul standard al originii razelor cosmice”, potrivit cercetatorului John P. Wefel. “Trebuie sa existe o alta sursa relativ aproape de noi care produce aceste particule”, a adaugat el. Wefel este de parere ca este posibil sa existe “un obiect foarte interesant in apropierea sistemului nostru solar, asteptand sa fie studiat cu alte instrumente”.
Sursa, poate fi o masa de materie naegra sau un obiect necunoscut, se afla la numai 3.000 de ani-lumina de sistemul nostrul solar.

Reclame
Comentarii
  1. Moi spune:

    Este benefic sau periculos pentru Terra ?

  2. gabrielteodorescu spune:

    … daca ar fi sa se publice tot ce este periculos pt existenta vietii pe Terra … ne-am ingrozi de cele pe care le putem afla. Oricum activitatea umana din ultimele decenii a generat procese ireversibile pe Terra … cumulate cu ceea ce se produce in Univers… au creat evolutii fara precedent in existenta planetei.( oricum nu mai pot fi stopate …macar putem incerca incetinirea proceselor care vor distruge pana la urma chiar viata… evident in n! ani)
    (… cum spun eu … oricum mai putin periculos decat expunerea la Soare intr-o zi senina de plaja …multi inconstienti)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s