Ultima teorie: Universul s-a creat din nimic

Posted: 3 Februarie 2011 in din massmedia internationala, fizica gaurilor negre, Fizica particulelor elementare, Fizică
Cercetătorii Universităţii din Michigan au calculat cum dintr-un singur electron, pot fi produse câteva sute de particule noi.
Cercetătorii Universităţii din Michigan, au emis o nouă teorie referitor la crearea Universului, pe baza unor determinări experimentale, scrie publicaţia online DailyGalaxy, citată de ziare.com.

Pentru a demostra această nouă teorie, specialiştii au folosit un laser de intensitate înaltă precum şi un accelerator de particule, pentru „a crea ceva din nimic”.

Igor Sokolov, specialist în cadrul Laboratorului de ştiinte spaţiale, împreuna cu colegii francezi conduşi de profesorul Gerard Mourou, director şi fondator al Centrului de stiinta pentru laseri ultrarapizi, din Franţa, au calculat cum dintr-un singur electron, pot fi produse câteva sute de particule noi.

Ei au precizat: „noi credem ca acest lucru se intampla si in Univers, in cazul pulsarilor şi a stelelor neutronice”. Astfel, ei încearcă să demonstreze anumite premise false ale teoriei relativităţii a lui Einstein, declarând că: „vidul este de fapt o combinaţie de materie şi antimaterie având o anumită densitate de particule, iar noi nu putem percepe aceste particule şi antiparticule prin efecte observabile pentru că se anulează reciproc”.

opinia mea… poate ar trebui introdusa o noua forta si un nou camp,… idei la noi inca de acum 40 de ani, oferite de prof. Druica Zeletin… si extrapoland preluand ideile prof. Dimitrie  Mangeron…tinandu-se cont de mecanica solidului rigid.
Poate in Ro. si nu numai sunt impatimiti si au studii in acest domeniu… eu insa nu am cunostiinte despre astfel de incercari.
… pot preciza ca se dorea introducerea unei noi constante de camp, diferita de cea din TRG!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s