Apple este fortat a elimina melodii naziste interzise, pe care le-a scos la vanzare…

Posted: 28 ianuarie 2011 in din massmedia internationala

Această prezentare necesită JavaScript.

Apple a postat un imn notoriu al partidului nazist, pornind de la versiunea in limba germana, preluatat de pe iTunes – magazinul de muzica online.

Cantecul “marsaluind”, “Horst Wessel Lied”, numit dupa un tanar activist al partidului nazist ucis în 1930, a fost imnul neoficial al nazistilor pana cand a fost interzis in Germania la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial, din 1945scrie <a href=”http://www.dailymail.co.uk/news/article-1351043/Nazi-marching-anthem-banned-end-World-War-II-removed-iTunes.html” target=”_blank”>DailyMail</a>.

Imnul, a fost publicat pentru prima data in septembrie 1929 in ziarul partidului nazist Der Angriff, la Berlin.

Disponibilitatea de imnuri naziste pe site-urile iTunes si Amazon a fost semnalata pentru prima data ieri, de cotidianul german <a href=”http://www.haz.de/Nachrichten/Medien/Uebersicht/Apple-verkauft-verbotene-Nazi-Lieder-ueber-iTunes” target=”_blank”>Hannoversche Allgemeine Zeitung</a>.

Un purtator de cuvant al Apple a declarat ca imnul a fost luat de pe site-ul iTunes, dar nu a precizat daca si alte melodii naziste, au fost de asemenea preluate si vor fi eliminate.

Apple preluand de pe iTunes a scos la vanzare, melodii si albume neo-naziste care au fost interzise de catre guvernul german, ziarul precizand ca site-ul Amazon ar fi postat si alte cantece interzise de extrema-dreapta, dar nici un oficial nu a fost disponibil pentru comentarii.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s