140 ursii bruni au fost adoptati in Romania

Posted: 24 Ianuarie 2011 in din massmedia internationala

140 ursii bruni au fost adoptati in Romania

 

WWF – World Wide Fund for Nature (Fondul Mondial pentru Natura), a lansat o campanie in Romania pentru adoptarea de ursi bruni.

140 de animale au fost sponsorizate in schimbul unei donatii care permite asociatiei sa lucreze pentru protectia speciilor pe cale de dispariti, precizeaza publicatia online <a href=”http://www.maxisciences.com/ours-brun/140-ours-bruns-ont-ete-adoptes-en-roumanie_art11976.htm” target=”_blank”>MaxiSciences</a>.

Romania detine aproximativ 6.500 de ursi bruni, cam 60% din cei existenti in Europa. Conform declaratiilor coordonatorului campaniei, Daniela Caratas, donatorii care au sponsorizat un urs au platit 20 de euro, pentru un “certificat de adoptare”, primind si rapoartele cu privire la amenintarile asupra acestei specii, si planurile actiunilor derulate de WWF pentru protejarea habitatului lor.

Fondata in 1961, WWF este una dintre cele mai mari si eficiente organizaţii internationale independente care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, avand aproximativ 5 milioane de sustinatori in toata lumea si o retea activa in peste 100 de tari.
Misiunea WWF la nivel global este aceea de a stopa degradarea mediului si de a construi un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura, prin conservarea diversitatii biologice la nivel mondial, utilizarea rationala a resurselor naturale regenerabile; reducerea poluarii si a consumului irational.

La numai o luna de la lansarea campaniei „Adoptă un urs!”, <a href=”

http://romania.panda.org/?199072/140-de-uri-adoptai-n-cadrul-campaniei-WWF” target=”_blank”>WWF</a>, centralizeaza 140 de „adoptii” si o suma totală a donatiilor de aproximativ 4000 de euro. „Adoptă un urs!” este prima campanie online de strangere de fonduri derulata de organizatie in Romania. Campania se va derula pe tot parcursul anului, iar sumele obtinute vor fi utilizate pentru proiectele WWF de conservare a padurilor, „casa” ursului brun. Ursul brun este o specie reprezentativa pentru Romania, un simbol al bogatiei si diversitatii naturii, iar prezența lui este dovada unui mediu natural sanatos si nealterat. Ursul brun are un rol extrem de important in pastrarea biodiversitatii, insa numarul exemplarelor din această specie a cunoscut un declin dramatic in ultimele doua secole. Prin initiativele derulate in Romania, WWF „se lupta” cu aceasta dezvoltare haotica, proiecte care nu tin cont de impactul negativ asupra naturii, pentru a putea pastra intacte habitatele speciilor protejate, printre care si ursul brun.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s