Sesizarea CNCD… datorita situatie create prin exacerbarea discriminarilor in sistemul educational romanesc

Posted: 16 Ianuarie 2011 in educație, rezolvari de situatii

In ultimul timp datorita atacurilor vehemente ale unor abilitati politic, de la orice nivel de executie din Romania, poate ca sindicatele si resursa umana din sistemul educational, ar trebui sa sesizeze si acest organism.
… vezi discriminarea creata voit in sistemul educational romanesc, prin plata diferentiata a salariilor profesorilor in sistem.
… vezi situatia creata prin comasarea scolilor si lipsa mijloacelor de transport pentru elevi.… vezi cate si mai cate sa intampla la nivel local prin tara,… inclusiv initiativa fiscului aradean.
…vezi presiunea politicului in sistem asupra resursei umane.
…situatia din sistemul asigurarilor sociale si a asistentei medicale pentru cetateanul de rand…
…si pana la urma chiar si salariile nesimtite ale celor care conduc ne conduc….este un act de discriminare!!!

parerea mea statul roman va incepe sa piarda procese si in instantele internationale. Impunerea respectarii legilor si a statului de drept, a unor hotarari judecatoresti definitive …poate veni si din afara Romaniei.

sindicatele din educatie ar trebui sa faca demersurile si sa sesizeze si acest organism.

vezi:

http://www.cncd.org.ro/
Consiliul National pentru combaterea discriminarii
este autoritatea de stat autonoma, sub control parlamentar, care isi desfasoara activitatea in domeniul discriminarii.

Este garant al respectarii si aplicarii principiului nediscriminarii, in conformitate cu legislatia interna in vigoare si cu documentele internationale la care Romania este parte.

Consiliul isi exercita atributiile in urmatoarele domenii:

• Prevenirea faptelor de discriminare prin realizarea de campanii de informare, de constientizare privind drepturile omului, efectele discriminarii, principiul egalitatii, cursuri de formare, de informare, proiecte si programe la nivel local, regional si national, realizarea de studii, rapoarte etc

• Medierea faptelor de discriminare a partilor implicate in cazul de discriminare, in prezenta reprezentantilor Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii urmareste reducerea si eliminarea faptelor de discriminare si nicidecum sa aplice amenzi.

• Investigarea, constatarea si sanctionarea faptelor de discriminare. Pentru analizarea cat mai corecta a cazurilor si pentru luarea deciziilor in cazul petitiilor primite sau autosesizarilor, Colegiul Director dispune de masuri pentru a investiga cazurile, in urma carora acesta constata existenta sau nu a faptei de discriminare si dupa caz, sanctionarea acesteia.

• Monitorizarea cazurilor de discriminare in urma constatarii unor cazuri de discriminare de catre CNCD, prin supravegherea ulterioara a partilor implicate.

• Acordarea de asistenta de specialitate victimelor discriminarii prin explicarea legislatiei celor interesati de catre consilierii juridici ai CNCD, prin indrumarea asistata in ceea ce priveste activitatea de depunere a petitiei si informatii suplimentare ce decurg din aceasta procedura.

vezi si legislatia internationala

Recomandarea Rec(2002)2 a Comitetului Ministrilor catre statele membre privind accesul la documentele publice
Recomandarea Rec(2004)5 a Comitetului de Ministrilor catre statele membre privind verificarea compatibilitatii proiectelor de lege, a legilor în vigoare si a practicilor administrative cu standardele impuse de Conventia europeana a drepturilor omului.
… asta buna pt atacarea OU referitoar la diminuarile salariale…

Declaratia universala a drepturilor omului

Directiva Consiliului 2000 / 43 / CE, 29 iunie 2000, cu privire la implementarea principiului tratamentului egal între persoane indiferent de originea rasiala sau etnica

DIRECTIVA CONSILIULUI 2000/78/CE din 27 noiembrie 2000 de creare a unui cadru general in favoarea tratamentului egal privind ocuparea fortei de munca si conditiile de munca

etc
…cum partidele din arcul puterii au reusit trecerea unei legi organice, stabilita de legea fundamentala Constitutia tarii, prin asumarea raspunderii guvernamentale, iar cele din opozitie stau si emit doar pareri pe sticla… mi se pare cel putin ciudat cum marile sindicate din educatie nu au atacat acesta lege in instantele internationale.
Deci: … cum se spunea pe vremuri tema de casa, pt Liviu Pop, Marius Nistor, …si toti ceilalti….
parerea mea in lege sunt articole discriminatorii privind accesul la educatie… etc…
lucrati domnilor pentru resursa umana din sistem si mai ales aparati-o.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s