Fiscul verifica profesorii. Inspectoratele scolare primesc formulare prin care cadrele didactice trebuie sa declare daca fac meditatii !!!

Posted: 14 Ianuarie 2011 in absurdul in Ro, eficacitatea sistemului educational
Fiscul verifica profesorii. Inspectoratele scolare primesc formulare prin care cadrele didactice trebuie sa declare daca fac meditatii
sursa:
HotNews.ro

Mai multi profesori din Arad au primit in scoli formulare prin care trebuie sa declare daca dau sau nu meditatii dupa programul de lucru sau daca au alte activitati din care castiga bani.

In scolile din Arad, directiunile au distribuit formulare pe care scrie „Declaratie”, in care dascalii trebuie sa mentioneze daca obtin alte surse de venit in afara programului scolar. Profesorii trebuie sa isi mentioneze numele si functia si sa declare daca obtin venituri din meditatii, activitati culturale, sportive sau din alte activitati, dupa incheierea programului scolar, scrie Ziarul de Iasi.

„Colegii nu trebuie sa se lase intimidati de aceasta actiune, trebuie sa stie ca au libertatea si dreptul de a desfasura orice activitate, remunerata sau nu, in afara programului de lucru. Actiunea este una abuziva si poarta o tenta de presiune. Fiecare cetatean al Romaniei este obligat deja sa respecte legea, nu trebuie sa dea o declaratie ca respecta reglementarile in vigoare”, a declarat joi presedintele Sindicatului Democrat din Invatamint Arad, Danut Ienesescu, scrie sursa citata.

„Este o situatie neplacuta, o chestionare care pare mai mult abuziva. Nu este normal ca statul sa ne interogheze in acest fel daca vrea sa afle citi profesori cistiga din meditatii. Cei care dau meditatii au deja obligatia de a declara acest lucru la Fisc, nu este firesc sa mai fie interogati si de alte institutii”, a declarat un profesor.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca aceste formulare vor fi trimise si in alte inspectorate scolare in zilele urmatoare, scrie incont.ro

Ordin de la ANAF

Inspectorul scolar general, Mirela Aldescu, a confirmat ca se lucreaza la o situatie statistica privind activitatile extrascolare ale angajatilor, insa afirma ca actiunea „este perfect legala si are loc la solicitarea ANAF”.

„Activitatea este una perfect legala si are loc in urma unei solicitari care ne-a fost adresata de ANAF. Directorii de scoli au obligatia sa ne furnizeze aceste date, cum si noi avem obligatia sa le centralizam si sa le furnizam ANAF”, a spus Aldescu. Potrivit sursei citate, un formular care trebuie completat de conducerile scolilor a fost postat de forumul Inspectoratului scolar Arad, iar directorii obtin informatiile de la profesori.

Actiunea se va derula pe o perioada de citeva saptamini, timp in care aproximativ 5.000 de dascali vor trebui sa completeze declaratiile.

Ultima statistica, din anul 2008, arata ca doar 1.500 de profesori din toata tara si-au facut publice la Fisc veniturile rezultate din meditatii sau alte activitati extrascolare. Cei care nu-si declara veniturile din meditatii risca pana la 1.000 de lei amenda.

http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=138658

…eu zic … fiscul…sa numere bibilicile lui Boc, Bibliile lu… onor domn de la munca Botis, sa-i nunere diplomele lui Igas, … si studiile lui Baconski, si mai ales sa-i echivaleze diplomele lui Funeriu!!!… si prostiile debitate de acesti guvernanti macar pe cele din 2011, si sa le impoziteze …si in avans!!!.
…cum spunea un mare filozof…”…multa lume necajita”.iar daca statul fura … sa impoziteze acest furt, pt consolidarea bugetului statului…
Din nou CRIZA din Ro este generata si cauzata de profesori!!! si gaurile ei…
… a am uitat sa-l caute pe onor primar de la sector 6 care cheltuie pt spatiul verde mai mult decat se cheltuie pt intreg Parisul timp de un an…( daca doriti va dau si cifre in mil de euro!!!…) … prostia este mare si la loc de cinste in RO.!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s