Prostia umana in Ro nu are limite!!!… Romania tara tuturor paradoxurilor…

Posted: 11 ianuarie 2011 in absurdul in Ro, politică fără subiect

…nu rautacios …
dar Romania este tara tuturor paradoxurilor…

 …la 158 de ani de la nasterea lui Eminescu, in Romania prostia se revansa si da pe dinafara!!!…
Mergeti la Orsova, unde consilierii vor trebui sa recite pe 14, 15 ian 2011 integral o poezie scrisa de inegalabilul Eminescu. Atentie… poezia va fi prezentata intai domnului onor primar, care va aproba in sedinta de CL, poeziile care vor fi recitate.
Cine nu recita sa mearga in clasa a II a …conform propunerilor facute in ultima sedinta de CL…
ASTA DA hotarare de consiliu local, … si cf legii 215 cei care nu vor recita cum trebuie poezia … vor fi sanctionati…
ASTA E MAI TARE decat stirea care am postat-o in massmedia despre onor luminatul care starni zambete peste ocean…
astfel asistam la aparitia poeziei recitate prin hotarare de consiliu local… deci atentie cum recitati poeziile unor clasici si cine va hotara ce si cum va recita…pe la unele manifestari dedicate in tara!… acum si in perspectiva.Poate vin si sindicatele cu ceva propuneri…, si /sau cei din posturile de executie din inv.

cum spunea Einstein… PROSTIA UMANA CHIAR NU POATE FI CUANTIFICATA!

Mai in gluma mai in serios acum vin cu unele precizari…

Relativismul valorilor a mers pana acolo incat s-au pus sub semnul intrebarii toate valorile trecutului, criticandu-le si socotindu-le anchilozate, perimate, retrograde.
La sfarsitul secolului al XIX-lea, filosoful german Nietzsche (Nice) proclama criza valorilor culturii europene si crea reinstaurarea valorilor culturii clasice grecesti, alaturi de angajarea geniilor culturii europene pentru constructia unui nou sistem de valori.
Nietzsche considera ca om in sensul autentic al cuvantului poate fi numit numai creatorul de valori, geniului uman sa i se subordoneze neconditionat toata gloata nefericitilor care nu pot sa creeze si care sunt condamnati sa traiasca din mila.
Sub ideea innoirilor au fost sau s-au cerut abandonarea tuturor creatiilor anterioare, negarea totala a valorilor si creatiilor generatiilor anterioare. Aruncarea peste bord a realizarilor umane si reinceperea procesului de reconstruire a unui nou sistem de valori, care nu de putine ori, a insemnat instalarea unei noi barbarii. Sub simbolul actiunii de constructie a unor noi valori au fost arse carti, distruse opere de catre miscarile extremiste de dreapta, mai ales de cele de esenta fascista si legionara, precum si sub miscarile de idei marxiste, barbarizate de Stalin si de Lenin.
Atitudinea teoreticienilor milinisti provenea din interpretarea subiectivista a valorii. In aceasta viziune valoare este apreciata ca o functie sau ca o proprietate a spiritului, ca o dispozitie inerenta a facultatilor subiective ale omului. Valoarea este expresia propriului gust, satisfacerea propriilor placeri, valoarea este un produs strict individual – “De gustibus non disputatum”. Valoarea ar apartine functiei esentiale a spiritului uman. Valoarea este raportata la latura afectiva sau la cea volutiva, la simtire, emotii, sentimente, dorinte. Criteriul principal al valorii devine sentimentul de placere sau neplacere, de aprobare sau neaprobare, dorinta de a obtine ceva. Valoarea este rodul dorintei noastre subiective, dar atunci spune filosoful roman Petre Andrei: “Daca valoarea este numai dorinta urmeaza ca odata cu incetarea vointei subiective inceteaza si valoarea. Daca admitem ca baza a valorii dorinta, subiectivizam si relativizam la limita toate valorile si ajungem astfel la un haos al valorii”.
Constituirea valorii nu presupune un act de creatie guvernat de anumite legi, ci un act de alegere. De preferinta pentru a se preveni relativismul unii filosofi ai culturii au invocat un factor social, de exemplu atmosfera sociala, care nu a avut niciodata un rol determinant. Alti filosofi ai culturii au facut apel la un factor apriori, dispozitia de valori invariabila pentru toti indivizii. O alta orientare in teoria valorii considera valoarea ca un lucru obiectiv. Valoarea este considerata ca o calitate inerenta, intriseca a lucrurilor.

Morala: pilda stiuta de la un profesor din facultate…

…o studenta a ilustrului filozof, aflata la unul din cursurile maestrului, contrariata ca este combatuta referitor la o teorie filozofica controversata , … ea precizand ca este munca ei de o viata… marele Nietzsche (Nice) ii raspunse calm…MULTA LUME NECAJITA PE LUMEA ACEASTA !

Reclame
Comentarii
  1. Moi spune:

    Valorile se creeaza orin educatie . Ce de acasa, cea de la scoala . Ceea ce constatam acum sunt efectele unui sistem educational bolnav …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s