NASA, confirma – exoplaneta stancoasa Kepler-10b… exista!(foto-video)….descoperiri vor mai fi … de fapt dezvaluiri senzationale!!!

Posted: 11 ianuarie 2011 in astronomie/astrofizică

Această prezentare necesită JavaScript.

Alerta NASA: Misiunea Kepler descopera prima exoplaneta stancoasa – Kepler-10b

 

Misiunea Kepler, NASA, a confirmat descoperirea primei exoplanete stancoase, denumita Kepler-10b.

Noua planeta recent descoperita, are dimensiuni comparabile cu Pamantul, fiind de 1,4 ori mai mare decat acesta se precizeaza pe site-ul oficial <a href=”http://www.nasa.gov/topics/universe/features/rocky_planet.html” target=”_blank”>NASA</a>.

Descoperirea acestei exoplanete, se bazeaza pe mai mult de opt luni de prelucrare a datelor colectate de sonda spatiala Kepler din mai 2009 pana la inceputul lui ianuarie 2010.  Natalie Batalha, cercetator in cadrul misiunii Kepler, la NASA Ames Research Center din Moffett Field, California, a declarat ca:”capacitatile foarte bune ale lui Kepler, au condus la dovada solida, si la descoperirea unei planete stancoase, care orbiteaza in jurul unei stele, alta decat Soarele nostru”.

Fotometru ultra-precis lui Kepler, a masurat scaderea mica in luminozitatea unei stele care se produce atunci cand o planeta trece in fata ei. Distanta dintre planeta si stea este calculata prin masurarea timpului dintre golurilor succesive, dupa cum planeta orbiteaza in jurul stelei.

Kepler este prima misiune NASA capabila de a gasi planete asemanatoare Pamantului, ca si dimensiuni.

Ca si date certe aceasta exoplaneta Kepler -10b, orbiteaza o data la fiecare 0,84 zile, la o distanta de mai mult de 20 de ori mai mica decat Mercur fata de Soarele nostru. Descoperirea este confirmata si de datele obtinute de telescopul de la sol, de la Observatorul Keck din Hawaii.

Cercetatorul Douglas Hudgins, coordonatorul programul Kepler, NASA de la Washington, a precizat ca: “descoperirea exoplanetei Kepler 10-b este o piatra de hotar importanta in cautarea de planete similare cu ale noastre”.

<object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/zjwcXd4Toms?version=3″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”>http://www.youtube.com/v/zjwcXd4Toms?version=3</object>

<object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/zjwcXd4Toms?version=3″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”>http://www.youtube.com/v/zjwcXd4Toms?version=3</object>

NASA asa cum previzionam anul trecut a inceput a scoate asii din maneca!

Reclame
Comentarii
  1. Moi spune:

    Poate , daca avem o dovada a „neunicitatii” nostre vom deveni mai usor mai putini egoisti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s