..gata m-am hotarat si eu imi doresc un astfel de presedinte:Noul presedinte al Braziliei Dilma Rousseff doreste eradicarea saraciei(video)

Posted: 3 ianuarie 2011 in din massmedia internationala

Noul presedinte al Braziliei Dilma Rousseff doreste eradicarea saraciei(video)

Cu o popularitate fara precedent in istoria alegerilor prezidentiale Dilma Rousseff, a fost investita in functie la sfarsitul saptamanii trecute.

Dilma Rousseff, a devenit astfel prima femeie presedinte a Braziliei, scrie <a href=”http://www.lefigaro.fr/international/2011/01/02/01003-20110102ARTFIG00127-au-bresil-dilma-rousseff-veut-eradiquer-la-pauvrete.php” target=”_blank>Le Figaro</a>.

Astfel, Dilma Rousseff, la cei 63 de ani, devine cel de al 40-lea presedinte al Braziliei si al saselea de la restaurarea democratiei din 1985.

La ceremonie investirii sale in functia de presedinte, alaturi de cei 37 ministrii prezenti si de fostul presedinte Luiz Inacio Lula da Silva, au mai participat secretarul de stat Hillary Clinton, presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, ministrul apararii francez Alain Juppe.

Pe langa dificultatea de a se afla in umbra fostului presedinte, noul presedinte brazilian se va confrunta cu provocarea de a mentine situatia economica pozitiva pe care o mosteneste.

In 2010, cresterea economica a Braziliei a fost de 7,6%, consumul intern fiind in plina expansiune iar somajul a inregistrat cea mai scazuta cota.

Dilma Rousseff, va fi un presedinte conform propriilor declaratii care „va guverna pentru toti”.

Succesul are insa si un dezavantaj, datorita faptului ca Brazilia colecteaza din ce in ce mai mult capital strain, astfel investitiile straine directe din acest an sunt previzionate in jurul sumei de 45 miliarde de dolari, Brazilia avand si o rata de schimb printre cele mai ridicate din lume si datorita fondurilor speculative. Adepta a politicii predecesorului sau Luiz Inacio Lula da Silva, considera „razboiul valutelor” declansat de Statele Unite si China, ca fiind daunator pentru economia braziliana.

O alta amenintare este dinamismul economic al inflatiei, care desi este tinuta sub control la valoarea de 5,4%, va ramane o preocupare centrala si pentru noua administratie braziliana.

Presedintele Braziliei, Dilma Rousseff, si-a anuntat intentia de a lucra in directia imbunatatirii educatiei si sanatatii publice, continuand astfel reducerea inegalitatilor din cea de a opta economie pe glob.

La investirea sa in functie Dilma Rousseff, a mai declarat in fata Congresului ca: „ lupta mea va fi pentru eradicarea saraciei extreme, care reprezinta o rusine pentru noi”, declaratie care  generat aplauze din partea auditoriului.

Ea a mai declarat ca: „ angajamentul luat este al unei femei de onoare, care va proteja si va guverna pentru toti brazilienii”, precizand si faptul ca dedica victoria sa camarazilor cazuti in lupta impotriva dictaturii.

La începutul mandatului sau, noul presedinte a generat un optimism ridicat printre brazilieni, 69% din populatie crede ca actualul guvern va „bun” sau „excelent”.

<object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/5NwEEyjMOtc?version=3″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”>http://www.youtube.com/v/5NwEEyjMOtc?version=3</object>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s