Muzeul “Antipa” modernizat la standarde europene(galerie foto)

Posted: 29 decembrie 2010 in educație, educație permanentă

Această prezentare necesită JavaScript.

Modernizarile aduse muzeului de stiinte naturale “Grigore Antipa” incepute in urma cu 2 ani, au schimbat fata acestui lacas de cultura.

 

Muzeul <a href=”http://www.antipa.ro/ptur.php” target=”_blank”>Antipa</a> devine astfel cel mai modern din Romania, dispunand de o sala multimedia cu dotari de ultima generatie, un laborator pentru copii, unde cei mici pot descoperi cu ajutorul microscopului tainele ascunse ale naturii, locuri de odihna si informare.

Foto 1

La inceputul lui 2011, portile vor fi deschise din nou publicului larg, muzeul a carui existenta este datata inca din secolul al XIX-lea, devenind  un lacas de cultura modern la standarde europene.

Foto 2

Scenariile dioramelor sunt concepute dupa scenarii moderne, iar cu ajutorul infotouch-urilor instalate vizitatorii pot afla detalii referitoare la o bioregiune din fauna Romaniei sau a planetei. Conceptul interactivitatii stau la baza reorganizarii muzeului, acesta dispunand de spatii speciale de proiectie, plasmele si hologramele fiind prezente la tot pasul.

Foto3

Modernizarea expunerii permanente se va materializa prin prezentarea pieselor pe teme de zoologie, ecologie, geologie, paleontologie si antropologie, intr-o noua maniera, scenografica, care sa transmita publicului informatii vizuale si sonore complexe despre biodiversitatea speciilor si a habitatelor din Romania si de pe Glob.

Foto4

Prin tot acest proiect, Muzeul isi propune sa transforme vizitarea pasiva, contemplativa de pana acum intr-o vizitare activa, dinamica, in cadrul careia vizitatorilor li se ofera posibilitatea de a descoperi adevarurile stiintifice, complexitatea si cantitatea informatiei pusa la dispozitia publicului fiind decisa de catre fiecare vizitator in parte, in functie de grupa de varsta, gradul de interes si timpul dedicat vizitei.

Foto5

Tot in cadrul noii expuneri vor aparea piese pe care publicul va avea voie sa le atinga, precum si instalatii care vor permite comparatii intre performantele fiziologice atinse de diferite specii de animale in comparatie cu specia umana.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s