Noua esec al Indiei in domeniul lansarilor spatiale.Explozia unei rachete indiene la mai putin de un minut de la lansare(galerie foto-video)

Posted: 26 Decembrie 2010 in aeronautica, cosmonautica, din massmedia internationala

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Explozia unei rachete indiene la mai putin de un minut de la lansare(galerie foto-video)

Imediat dupa lansare o racheta geosincrona indiana care transporta un satelit de telecomunicatii, a explodat la mai putin de un minut de la lansare.

Aceasta reprezinta un real esec al programului spatial ambitios al Indiei, scrie publicatia <a href=”http://www.dailymail.co.uk/news/article-1341521/Boom-Indian-space-scientists-watch-horror-rocket-explodes-minutes-off.html” target=”_blank”>DailyMail</a>.

ISRO – Indian Space Research Organisation, inca nu a precizat motivele reale ale exploziei, dar un ofiter IANS a precizat ca a existat o eroare in a doua etapa a programului de lansare.

Foto 1

Conform declaratiei directorului agentiei spatiale indiene, acesta a precizat ca dupa lansare „am fost nevoiti sa distrugem aceasta racheta din cauza unei avarii”.
Satelitul GSLV GSAT-5P a deviat  si a fost distrus in mod deliberat la 47 secunde după lansare.

Foto 2

K. Radhakrishnan, director al Indian Space Research Organization (ISRO) a declarat presei ca: „racheta a explodat la o altitudine de opt kilometri, iar resturile sale au cazut in largul marii”.

Foto 3

Racheta s-a transformat intr-un nor de fum si flacari, dupa decolarea de pe site-ul de lansare Sriharikota, aflat la aproximativ 80 de kilometri de orasul Chennai, in sudul Afganistanului, potrivit imaginilor difuzate la televiziunea indiana.

Foto 4

India si-a facut debutul pe piata internationala a lansarilor spatiale in 2007 prin plasarea pe orbita a unui satelit italian.

Foto 5

Aceasta este cel de al doilea esec al Indiei din acest an, dupa ce o alta racheta din cadrul  misiunii GSLV a fost distrusa in Golful Bengal pe 15 aprilie.

Foto 6Listen

In ianuarie 2008 India a plasat pe o orbita circumterestra un satelit de spionaj israelian, si spera a avea prima misiune spatiala pe Luna in 2016, printr-un program indraznet, finantat din fonsuri publice in valoare de aproximativ 2,8 miliarde de dolari.

 <object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/N_1r6q3nq74?version=3″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”>http://www.youtube.com/v/N_1r6q3nq74?version=3</object>

Anunțuri
Comentarii
  1. Bail Bonds spune:

    I have visited your website before. The more I visit, the more I keep coming back! (;~)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s