Actiuni Greenpeace Romania-dec.2010

Posted: 24 decembrie 2010 in greenpeace

România — Activiștii Greenpeace au protestat astãzi împotriva construirii de reactoare nucleare, în București, Bacău, Bistrița, Arad, Cluj Napoca, Alba Iulia, Iași, Timișoara, Târgu Mureș și Sibiu.

București, 14 decembrie, Parcul Tineretului – Activiștii Greenpeace au protestat astãzi împotriva construirii de reactoare nucleare. Bannerul de 35 de metri pătrați, cu simbolul energiei nucleare, a ținut loc de scenã pentru simularea unui caz de accident atomic. Activiști îmbrãcați în combinezoane de protecție au determinat nivelul de iradiere a victimelor, iar la final, întruchipãri ale surselor de energie regenerabilã – apa, vântul și soarele au readus victimele la viațã, simbolizând trecerea la o energie mai curatã.

În paralel cu protestul din București, Greenpeace a transmis acest mesaj prin acțiuni ale grupurilor locale din nouã orașe din țarã – Iași, Bacãu, Bistrița, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Alba Iulia, Sibiu, Arad și Timișoara. Pentru aceasta, Greenpeace România a mobilizat astãzi circa douã sute de activiști și voluntari din București și din þarã.

Este important ca românii sã conștientizeze riscurile producerii de accidente nucleare cu urmãri ireversibile, prezente la oricare dintre cele peste patru sute de reactoare nucleare existente la acest moment pe glob. Trebuie sã afle cã pânã la acest moment nu existã nici mãcar o singurã soluție decentã de stocare a deșeurilor radioactive, care rãmân periculoase timp de sute de mii de ani și sã mai afle cã înmulțirea centralelor atomice pe glob atrage dupã sine proliferarea armamentului nuclear.

Prin acțiunea de astãzi, Greenpeace a amintit românilor cã activitãțile nucleare pun în pericol sãnãtatea populației, mediul natural, economia și securitatea țãrii.

http://www.greenpeace.org/romania/news/actiunereactoarenucleare?utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=&utm_content=

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s