Comunitatea internationala a cercetatorilor in domeniul cosmologie, inclusive NASA, recunosc existenta univerusrilor paralele si a posibilitatii existentei vietii in univers.

Posted: 16 Decembrie 2010 in astronomie/astrofizică, fenomenul OZN(CETI/SETI), fizica gaurilor negre

 

Comunitatea stiintifica internationala recunoaste existenta universurilor paralele?

Comunitatea internationala a cercetatorilor in domeniul cosmologie, inclusive NASA, recunosc existenta univerusrilor paralele si a posibilitatii existentei vietii in univers.

Modeland radiatia cosmica de fond, ca si efecte ale exploziei primordiale  Big-Bang,  cercetatorii din domeniu, sustin ca au gasit dovada ciocnirii universului nostrum cu alte universuri de cel putin de 4 ori, scrie cotidianul <a href=”http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1338818/First-evidence-universes-exist-alongside-discovered.html” target=”_blank”>DailyMail</a>. Descoperirea se bazeaza pe o supozitie conform careia universul se va extinde la infinit, desi este posibil ca alte universuri sa dispara.

Foto2

In fotografia prezentata fiecare bula reprezinta un univers, dar poseda legi fizice diferite cu toate ca ele pot exista in acelasi timp. In cazul ciocnirii acestor bule vor putea fi observate urme in radioatia cosmic de fond. Descoperirea apartine lui Stephen Feeney, cercetator la Departamentul de Fizica si Astronomie de la University College London.

Tot in aceasta saptamana pe siteul specializat arXiv.org, Roger Penrose de la Universitatea Oxford si prof. Vahe Gurzadyan de la Yerevan State University din Armenia,  au lansat o ipoteza si o teorie asemanatoare, sugerand  o ciclicitate a existentei universului nostru, acestia considerand ca varsta universului ar fi mult mai mare, nu doar de 13,7 miliarde de ani. Intr-un editorial publicat de revista <a href=”http://www.maxisciences.com/extraterrestre/vie-extra-terrestre-de-nouvelles-possibilites_art11077.html” target=”_blank”>MaxiSciences</a>,  se precizeaza posibilitatea existentei unor noi forme de viata extraterestra, concluzie formulate in urma recentelor descoperiri in astronomie.
Director al Institutului de Astrobiologie  de la NASA, Carl Pilcher a spus ca „dovezile existentei vietii extraterestre sunt tot mai puternice.”, el precizand ca: „viata trebuie sa existe  si in alta parte”.

Astfel, multi oameni de stiinta cred ca probabilitatea de viata extraterestra exista  si este mai importanta ca oricand.
Le Nouvel Observateur a publicat si declaratia unui astronom de la Institutul SETI din California care a spus ca, in lumina descoperirilor recente, „ar fi miraculos ca Pamantul sa fie singurul loc prietenos pentru  viata in univers”.
Cu toate acestea, nu exista inca nici o dovada certa de existenta a unor universuri paralele si a existentei unor altor forme de viata dincolo de planeta noastra, rezolvarea va fi data de analiza radiatiei de fond montata pe ISS.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s