Universul infinit fara inceput si fara de sfarsit; La ora actuala nu exista dovezi privind existenta timpului inainte de Big Bang!

Posted: 12 Decembrie 2010 in cosmologie, fizica gaurilor negre, Fizică

Universul infinit fara inceput si fara de sfarsit

La ora actuala nu exista dovezi privind existenta timpului inainte de Big Bang

vezi si:

 https://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com/2010/12/03/o-noua-teorie-cosmologica-ccc-cosmologie-conformaconsistent-ciclica/

Inceputul universului poate fi plin de cercuri si chiar triunghiuri misterioase, dar acest lucru nu confirma ca detinem dovezi clare referitor la primele clipe de existenta a sa.

Inelele concentrice avand temperaturi uniforme, descoperite de fizicieni prin studierea datelor NASA, radiatii cosmice din domeniul microundelor, ramase de la Big-Bang, ar putea fi semnaturile unor gauri negre care s-au ciocnit intr-un univers cosmic precedent,- „Aeon” care a existat inaintea universului nostru, se precizeaza intr-un articol publicat  <a href=”http://www.nature.com/news/2010/101210/full/news.2010.665.html” target=”_blank”>Nature</a>.

Ideile provocatoare, care deja fac valuri in lumea cercetatorilor, au fost postulate de Vahe Gurzadyan de la Institutul de Fizica, din Erevan, Armenia si fizicianul teoretician  Roger Penrose de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie. Cei doi sustin ca in urma coliziunilor unor gauri negre supermasive inainte de Big-Bang, ar putea genera unde gravitationale, care la randul lor ar da caracteristica sub forma de cercuri in fundalul radiatiei cosmice de microunde.

Pentru a verifica aceasta afirmatie, Gurzadyan a examinat timp de 7 ani datele obtinute de NASA, WMAP- Wilkinson Microwave Anisotropy Probe (WMAP) prin intermediul satelitilor sai.  Vahe Gurzadyan a identificat o serie de inele in datele WMAP, mai mult de 10.000 de puncte de reper, care au avut o variatie de temperatura mult mai mica decat ceeace exista deja in jurul lor.

Cei mai multi cosmologi cred ca Universul ca si timp si spatiu, a suportat o expansiune rapida  – inflatie, la o fractiune de secunda dupa Big-Bang, in urma cu 13,7 miliarde de ani. Aceasta este premisa conform modelului cosmologic standard, care este necesara pentru a explica de ce universul este uniform.

Vahe Gurzadyan si Roger Penrose, emit astfel ipoteza unui ciclu cu potential infinit fara inceput si fara sfarsit, o ciclicitate existentiala a unui univers(parerea mea). Ideile lui Gurzadyan si Penrose sunt contestate de trei studii independente, toate postate pe server arXiv5,  in ultimele zile: Ingunn Wehus si Hans Eriksen Kristian de la Universitatea din Oslo2; Moss Adam, Scott Douglas si Zibin James de la Universitatea Columbia 3 din Vancouver, Canada; si Hajian Amir de la Institutului Canadian de Astrofizica teoretica, Ontario4  din Toronto.
Toti au reprodus analiza lui Gurzadyan de date WMAP si cu totii sunt de acord ca datele nu contin cercuri de variatie minimala a temperaturii.

Acestia atrag atentia asupra faptului ca datele WMAP arata in mod clar ca exista mult mai multe spoturi calde si reci la anumite scari unghiulare, si ca este, prin urmare, gresit sa se presupuna ca universul observat in domeniul de  microunde este izotrop. Toate cele trei grupuri de cercetatori, au realizat modele de variatie circulara in simularile radiatiei cosmice de fond care isi asuma proprietatile de baza ale Universului inflationist, si toate cercurile constatate sunt foarte similare cu cele din datele WMAP.

vezi si:

http://www.ziare.com/magazin/spatiu/universul-s-a-creat-din-nimic-cea-mai-noua-teorie-cosmologica-1061437

http://www.ziare.com/colaboratori/gabriel-nicolae-teodorescu/articole/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s