Very Large Telescope filmat în 3D(video 3D)

Posted: 4 Decembrie 2010 in astronomie si astrofizica in general

 


 Very Large Telescope – observatorul european, a fost filmat in 3D, folosindu-se o noua tehnica de realizare.

Filmul a fost realizat noaptea folosind doua camere SLR digitale, montate in paralel, fiecare avand acelasi obiectiv, scrie publicatia <a href=”http://www.cieletespace.fr/node/6401” target=”_blank”>Ciel&Space</a>.

Echipamentul a fost montat de cercetatorul Stephane Guisard, pe un sistem in rotatie, tehnica constand in accelerarea miscarii cerului. Desi nu este specialist in trecerea de la 2D la 3D, el a folosit doua seturi de imagini(fotografii digitale 2D) luate la intervale regulate, pe care ulterior folosind tehnica anaglifa, a reusit crearea senzatiei de relief, un lucru senzational, rezultand un film in 3D. Pentru vizualizarea acestui film cei care detin ochelari 3D, vor putea viziona realizarea specialistului de la telescopul european. Se pare ca trecerea de la 2D la 3 D se face mult mai rapid si in cazul publicatiilor stiintifice. 

<object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/dNQIaSQxvg8?version=3″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”>http://www.youtube.com/v/dNQIaSQxvg8?version=3</object>

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s