NASA va anunta astazi existenta unui “super – Pamant”

Posted: 2 Decembrie 2010 in fenomenul OZN(CETI/SETI)

 

Echipe de specialisti de la NASA au descoperit o planeta GJ 1214b, care poseda in atmosfera vapori de apa, planeta in sine ar avea in compozitia sa gheata. Aceasta va fi stirea bomba pe care NASA o va prezenta la ora 14, stire  mult comentata in spatiul virtual de specialitate, raportul va fi postat si in publicatia de specialitate Nature, el fiind deja postat pe site-ul <a href=”

http://www.nasa.gov/topics/universe/features/exoplanet20101201.html” target=”_blank”>NASA</a>.

Cum comunitatea oamenilor de stiinta si opinia publica in general este foarte interesata in ultimul timp de descoperirea existentei vietii sub orice forma pe alte exoplanete, informatia a fost publicata inca de ieri, scrie <a href=”http://www.myscience.us/wire/wmap_project_completes_satellite_operations-2010-princeton” target=”_blank”>MyScience</a>.

Este vorba de o super planeta, GJ 1214 b, descoperita de cercetatorii de la NASA in decembrie 2009, avand dimensiunile de 2,7 ori mai mari decat ale Terrei fiind de 6,5 ori mai masiva.

Iacov Bean, de la NASA Sagan Fellow si astronom la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizica din Cambridge, Massachusetts, a declarat ca:”cu toate ca au fost efectuate noi masuratori, nu putem spune cu certitudine care este compozitia exacta a atmosferei acestei planete”. Se pare ca aceasta planeta ar avea o compozitie stancoasa asemanatoare cu cea a planetei Neptun.

Planeta descoperita anul trecut, a revenit in actualitate datorita faptului ca din observatiile anterioare referitor la dimensiunile ei, au scos la iveala faptul ca densitatea sa este mult mai scazuta in raport cu dimensiunile sale reale, conducand studiile spre concluzia ca acest corp ceresc  este solid si area atmosfera.

The planet orbits close to its dim star, at a distance of 0.014 astronomical units.            Planeta GJ 1214 b,  orbiteaza aproape de steaua sa stinsa, la o distanta  de 0,014 unitati astronomica( o An astronomical unit is the distance between Earth and the sun, approximately 93 million munitate astronomica reprezinta distanta dintre Pamant si Soare, avand valoarea de aproximativ 93 milioane de kilometri).

GJ 1214b circles too close to its star to be habitable by any life forms.            The team, which included Bean’s co-authors – Eliza Miller-Ricci Kempton, a NASA Sagan Fellow at the University of California in Santa Cruz, and Derek Homeier of the Institute for Astrophysics in Gottingen, Germany – examined GJ 1214b using the ground-based Very Large Telescope at Paranal Observatory in Chile. Echipa de cercetatori , formata din  Eliza Miller, Ricci Kempton, de la NASA Sagan Fellow, Universitatea din California din Santa Cruz, si Derek Homeier de la Institutul de Astrofizica din Gottingen, Germania, au examinat planeta  GJ 1214b de la sol, obtinand informatii cu ajutorul  telescopului, Very Large Telescope de la Observatorul din Chile.

Si totusi GJ 1214b, este prea aproape de steaua sa, pentru a afirma cu certitudine existenta oricaror forme de viata pe suprafata sa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s