Mascotele Campionatului European de fotbal 2012 au fost dezvaluite publicului

Posted: 17 noiembrie 2010 in Fără categorie

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Organizatoarele Polonia si Ucraina, au prezentat in 16 noiembrie 2010, la Varsovia, mascotele competitiei UEFA 2012, doi fotbalisti gemeni.

Cele doua mascote, momentan fara nume sunt imbracate in culorile tarilor organizatoare a evenimentului fotbalistic european, precizeaza site-ul oficial <a href=”http://www.uefa.com/uefaeuro2012/news/newsid=1563150.html” target=”_blank”>UEFA</a>.

Numele gemenilor va fi determinat de fani, pana pe 4 decembrie 2010. Alegătorii vor avea posibilitatea de a alege între trei seturi de nume poloneze si ucrainiene, variantele de vot fiind următoarele: Slavek & Slavko, Siemko & Strimko sau Klemek & Ladko.

„Cele doua mascote reprezinta efortul comun si angajamentul ambelor tari si federatii de fotbal de a organiza un Euro 2012 de succes”, a declarat la prezentare presedintele Federatiei Ucrainene, Hryhoriy Surkis.

Inca din 5 noiembrie Comitetul executiv al UEFA, intrunit la Minsk, Belarus, a stabilit si aprobat calendarul oficial pentru Campionatul European din 2012, care se va desfasura in perioada 8 iunie -1 iulie, in Polonia si Ucraina, finala fiind gazduita de Kiev.

In Polonia, in Wroclaw si Poznan vor fi gazduite cate trei meciuri din faza grupelor, in Gdansk alte trei meciuri din grupe plus un meci din sferturile de finala.

Varsovia va gazdui meciul de deschidere al competitiei, in care Polonia va intalni o alta echipa din Grupa A, plus alte doua meciuri din grupe, un sfert de finala si o semifinala.
In Ucraina, Kharkov si Lvov vor gazdi cate trei meciuri din faza grupelor, Donetk alte trei meciuri din faza grupelor, un sfert de finala si o semifinala.

La Kiev se vor disputa trei meciuri din faza grupelor, un sfert de finala si finala EURO 2012.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s