Noi atacuri cibernetice, legate de Premiul Nobel pentru Pace.

Posted: 14 Noiembrie 2010 in din massmedia internationala

 

Această prezentare necesită JavaScript.

O invitatie e-mail, pentru a participa la decernarea pe 11 decembrie a Premiului Nobel pentru pace, circula in prezent in mediul virtual, fiind de fapt un virus capabil de infectarea calculatoarelor.

Avertizarea vine din partea expertilor IT in domeniu, virusul fiind de fapt un „troian”, care permite hackerilor sa preia controlul asupra calculatoarelor victimelor care dechid fisierul in format PDF, scrie <a href=”http://www.physorg.com/news/2010-11-cyber-linked-nobel-peace-prize.html” target=”_blank”>Physorg</a>.

Se pare ca virusul provine de la un forum liber din Oslo, grup fara nici o legatura cu premiile Nobel.

In 2010 Premiul Nobel pentru Pace, a fost atribuit in luna octombrie dizidentului chinez Liu Xiaobo, Beijingul reactionand virulent imediat dupa anuntarea castigatorului.

Pe site-ul specializat <a href=”http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002061.html” target=”_blank”>F- Secure</a>, specialistii nu pot preciza cine a lansat atacul sau care a fost tinta. Inclusiv directorul Institutului Nobel, Geir Lundestad a fost tinta unor astfel de atacuri cibernetice. Christophe Birkeland, director la Computer Emergency Response Team, a declarat massmediei, ca „nu crede ca exista vreo persoana care incearca sa infecteze Institutul Nobel”.

Site-ul web al <a href=”http://nobelpeaceprize.org/” target=”_blank”>Premiului Nobel pentru Pace</a> a fos tinta unui atac cibernetic acum doua saptamani.

Ultima adresă IP utilizata in acest atac apartine Universitatii Nationale Chiao Tung din Taiwan.

Cu toate acestea, nu exista nici o modalitate de a sti cu certitudine, daca ultimul atac informatic a venit de acolo, deoarece hackerii au folosit mai multe calculatoare pentru a-si ascunde urmele.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s