Ororile razboiului din Irak, dezvaluite pe Wikileaks!

Posted: 23 Octombrie 2010 in informatii sensibile confidentiale vs informatii secrete

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Ororile razboiului din Irak, dezvaluite pe Wikileaks


O ampla miscare la nivel mondial, initiata prin colaborarea unor publicatii de prestigiu si organizatii sunt mediatizate de presa internationala.

Marile cotidiene The New York Times, The Guardian, Biroul de Investigaţii Jurnalistice si Der Spiegel, pot studia aproximativ 400 000(381.832) de rapoarte ale fortele americane din timpul razboiului din Irak, publicarea documentelor sensibile pe site-ul Wikileaks, specializat in publicarea documentelor confidentiale, scrie <a href=”http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2010/10/22/irak-l-horreur-ordinaire-revelee-par-wikileaks_1429990_3218.html#ens_id=1429641” target=”_blank”>Le Monde</a>.

Rapoartele sunt scrise de ofiterii americani si redau evenimentele zilnice care au avut loc in acest teatru de razboi, atentate cu bomba, arestari, torturi si violente impotriva civililor, fisierul este SIGACTS fiind postat pe <a href=”http://warlogs.wikileaks.org/” target=”_blank”>Wikileaks</a>.

Rapoartele confidentiale, nu sunt considerate si clasificate ca fiind secrete.

Evenimente majore sunt redate in raport ai celor 6 ani de ocupatie americana din Irak, precizeaza <a href=”http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,724473,00.html” target=”_blank”>Der Spiegel</a>. Raportul mai prezinta victimele din randul civililor, care au avut parte de executii sumare. Documentele prezinta si minimizarea violentelor politiei irakiene asupra populatiei civile.

Fisierele cu aceste documente arata adevarata fata a ocupatiei si practicile sale in timpul campaniei din Irak.

<a href=”http://www.guardian.co.uk/world/2010/oct/22/iraq-war-logs-military-leaks” target=”_blank”The Guardian</a>, a realizat deja o harta interactiva a tuturor mortilor care sunt enumerate in rapoartele publicate pe Wikileaks, iar cotidianul francez Le Monde, va consacra o editie speciala in 24-25 octombrie prin prezentarea amanuntita a cestor rapoarte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s