Noi misiuni ale noului Soyoz TMA-M

Posted: 9 Octombrie 2010 in astronomie si astrofizica in general, misiuni spatiale

Această prezentare necesită JavaScript.

Lansarea Soyoz TMA-M si plasarea sa pe orbita un succes

 

Prima nava Soyuz TMA- M modificata, cu un sistem digital de control al zborului a fost lasata la ora 5:10 de la cosmodromul Baikonur, din sudul Kazahstanului.
Unul dintre principalele obiective ale misiunii este de a testa noul modul Soyuz TMA-M, cu computer nou care înlocuieste vechiul TsVM-101 Argon, folosit de peste 30 de ani, precizeaza Agentia rusa <a href=”http://www.federalspace.ru/main.php?id=2&nid=10532” target=”_blank”>Roscosmos</a>.

Noua misiune spatiala rusa, utilizeaza un nou software prentru pilotararea modulului spatial, computerul central fiind creat cu componente produse in Rusia, scrie <a href=”http://en.rian.ru/science/20101008/160875813.html” target=”_blank”>RIA Novosti</a>.

Nouatatea in cadrul acestei misiuni este sistemul telemetric digital care a inlocuit vechiul limbaj analogic.

Echpajul plasat deja pe orbita, este format din trei astronauti, Alexander Kaleri, Skripotchka Oleg si americanul Kelly Scott, care vor ajunge la bordul ISS in 10 octombrie, dupa manevrele de andocare automate la baza statiei orbitale de cercetare.

Inclusiv Mike Suffredini, seful programului NASA a fost alaturi de omologii sai rusi , asistand la lansarea Soyoz TMA-M.

Programul acestei noi misiuni spatiale poate fi vizualizat si pe site-ul specializat al Agentiei Spatiale Americane – <a href=”http://www.nasa.gov/mission_pages/station/main/index.html” target=”_blank”>NASA</a>.

Cu ocazia acestui eveniment seful Agentiei Spatiale Ruse – Roscosmos, a prezentat noua program Soyoz TMA -20, care va fi functional din 2011.

Statia Spatială Internationala ISS, statie formata din 10 module construite de catre Japonia, Statele Unite, Rusia, Canada, si Agentia Spatiala Europeana(formata din 18 state), va sarbatori aniversarea a 10 ani de functionare pe 20 noiembrie.

Corespondentul agentiei de presa ruse, RIA Novosti, nedorind sa-si precizeze sursele, a scris pe site-ul agentiei de stiri ca un oficial al Agentiei Spatiale Ruse, ia furnizat informatia conform careia la lansarea de dimineata, insasi controversata spioana, tabloidul Anna Chapman, a fost la Baikonur in calitate de consilier al FondServisBank, banca care lucreaza cu companii implicate in industria spatiala.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s