Comasarile unor unit. scolare sunt stopate sub presiunea parintilor si elevilor!!!

Posted: 15 Septembrie 2010 in rezolvari de situatii

Două unităţi şcolare din Vâlcea necomasate în urma protestului elevilor şi părinţilor

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a decis, vineri, să renunţe la comasarea unei şcoli generale şi a unei grădiniţe din localitatea Oteşani în urma protestului organizat de părinţii celor aproximativ 100 de copii din ambele unităţi şcolare.
„În urma discuţiilor pe care le-am avut cu părinţii ieri şi astăzi, am luat decizia că vom menţine această instituţie de învăţământ. Noi le-am oferit prin comasarea şcolii să poată avea un proces de învăţământ normal. Măcar la gimnaziu elevii de a V-a să fie în clasă cu cei de V-a, a VI-a cu a VI-a etc, dumnealor au zis că nu, elevii lor pot să înveţe amestecat. Am discutat şi cu autorităţile locale. Asta e, a fost dorinţa lor, nu mă pot opune”, a declarat inspector general al ISJ, prof Gabriela Ene.

Primarul localităţii Oteşani, Mircea Oprişor a precizat pentru AGERPRES că instituţia sa va suporta cheltuielile de întreţinere a şcolii respective. „În orice caz, nu aveam microbuz să transportăm cei 100 de copii la cealaltă unitate şcolară. Părinţii au dorit să menţinem această şcoală. Apreciez faptul că ISJ a luat o decizie bună care vine în întâmpinarea dorinţelor elevilor şi a părinţilor”, a declarat primarul Oprişor. Şcoala cu clasele I-VIII care urma să fie desfiinţată numără 68 de elevi, iar grădiniţa avea 25 de copii. Părinţii acestor copii au transmis în această vară ISJ Vâlcea un protest în care îşi manifestaseră nemulţumirea cu privire la desfiinţarea celor două unităţi şcolare.

sursa:

AGERPRES

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s