Cadrele didactice ar urma să înlocuiască fochiștii, paznicii și femeile de serviciu care vor pleca acasă începând cu noul an școlar.

Posted: 18 August 2010 in absurdul in Ro

Educatoarele, învățătorii și profesorii vasluieni ar putea presta mai multe activități în perimetrul școlii decât cele didactice. Din cauza numărului însemnat de reduceri în colectivul personalului nedidactic, aceștia ar urma să păstreze curățenia în sălile de clase, să pună pe foc când e cazul sau să supravegheze centrala. În plus ar urma să crească și numărul orelor de serviciu pe școală, întrucât și paznicii sunt printre cei afectați de reduceri.
La nivelul județului Vaslui, începând cu noul an școlar vor fi desființate 126 posturi pentru personal auxiliar și nedidactic, lucru care va afecta 153 de persoane. Deși lista disponibilizărilor este pregătită, șefii Inspectoratului Școlar Județean Vaslui refuză să facă publice numele celor care vor pleca acasă în septembrie.
“Dintre persoanele afectate de reduceri de personal, 73 sunt paznici, șoferi, îngrijitori, casieri și fochiști. Vor fi cazuri în care învățătorul va face focul sau va supraveghea centrala termică. Am umblat și la casieri, în unele cazuri. Dacă plata salariilor se face pe card sau în cont nu mai este nevoie de casier. Vom putea comunica numele celor care își pierd posturile abia în august. Până atunci, mai există o etapă de mișcare a personalului didactic și ar putea surveni modificări”, a spus Vasile Ursanu, inspector școlar general adjunct.
În unele situații, în județ, magazionerii au devenit și casieri. Asta se întâmplă în cazul liceelor cu internate. Potrivit oficialilor, la Vaslui ar urma să mai dispară încă zece posturi din instituțiile aflate în administrarea Ministerului Educației. Aici se încadrează Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Casa Corpului Didactic Vaslui, cluburile sportive, Palatul Copiilor Vaslui și cluburile elevilor.
“Disponibilizările vor viza doar pesonalul didactic auxilier și nedidactic din instituții. Nu se pune vorba ca titulari sau inspectori școlari să fie afectați de reduceri”, a mai spus Ursanu.
Mai devreme decât ar fi trebuit însă, o parte dintre titulari vor fi nevoiți să-și caute de muncă chiar și în alte unități de învățământ de pe raza județului, deoarece un nou val de închidere a unor școli este iminent, anunță șefii educației vasluiene. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s